Ingredientai

vištienos šlaunelių 1.2 kg
druskos
pipirų
midijų 1 kg
skiltelė česnako 1 vnt.
raudonosios paprikos 1 vnt.
pomidorų 400 g
alyvuogių aliejaus 1 šaukštas
paukštienos sultinio 1.5 l
ryžių 600 g
šaldytų žirnelių 350 g
citrinos 1 vnt.
Porcijos: 5
Laikantis visų tradicijų, paeliją reikia ruošti specialioje maždaug 30 cm pločio keptuvėje plokščiu dugnu. Tačiau galima paeliją gaminti ir paprastoje plačioje keptuvėje. Ispanijoje paelija ruošiama grilyje, todėl dar yra pagardinta maloniu dūmo aromatu. Tiesiog paelijos keptuvė yra dedama ant grilio grotelių ir troškinama, kol galiausiai ja galima mėgautis.

Gaminimo eiga

1. Nuplaukite vištos šlauneles, pagardinkite druska bei pipirais.

2. Nulupkite ir perpjaukite česnaką, supjaustykite kubeliais papriką. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

3. Paelijos keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame apkepinkite šlauneles ir išimkite iš keptuvės. Tada toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką ir išimkite iš keptuvės.

4. Į keptuvę sudėkite pomidorų ir pipirų kubelius, trumpai pakepinkite. Dabar supilkite paukštienos sultinį ir užvirkite. Įmaišykite ryžius, pagardinkite prieskoniais. Sudėkite šlauneles, midijas ir žirnelius.

5. Viską troškinkite, kol ryžiai išvirs (maždaug 20 minučių, galbūt įpilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio). Pašalinkite midijas, kurios neatsivėrė. Patiekite su citrinos skiltelėmis.

Pastebėjimai:

* Sakoma, kad paelija pavykusi, jei ant jos dugno yra prikepusių ryžių, mat maišyti paeliją yra didžiausias nusikaltimas. Taigi, kepdami paeliją, nemaišykite ryžių, tiesiog leiskite jiems troškintis padaže. Paelijai iškepus, neskubėkite jos valgyti – palikite bent 5 minutes pastovėti, pridengus keptuvę dangčiu arba aliuminio folija.

* Tradiciškai paelija valgoma tiesiai iš keptuvės. Ji padedama stalo centre, kad visi galėtų dalintis. Tačiau, žinoma, įsidėjus į lėkštę paelijos skonis neturėtų nukentėti.

* Ir dar vienas itin svarbus akcentas – pabaigę gaminti, nepamirškite pašlakstyti paelijos žaliosios citrinos sultimis.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai