Ingredientai

vidutinio svogūno 1 vnt.
marinuotų agurkėlių vnt.
česnako skiltelių 2 vnt.
svogūnų laiškų 1 ryšulėlis
kalendrų 1 ryšulėlis
bulvių vnt.
šviežių triušienos dešrelių 1 pakelis
šviežių triušienos dešrelių 1 pakelis
sviesto 200 g
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 2
Nustebinkite visus patiekalu, kuris bus ne tik skanus ir sotus, bet tikrai papuoš Jūsų stalą.

Gaminimo eiga

1. Svogūną ir marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką, svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais.

2. Bulves 1 min. apvirkite verdančiame sūdytame vandenyje, nukoškite, išmaišykite su druska, pipirais ir leiskite pravėsti. Šviežias triušienos dešreles apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto iš abiejų pusių, kol apskrus. Apkeptas dešreles supjaustykite griežinėliais.

3. Į keptuvę, kurioje kepė dešrelės, berkite svogūnus, česnakus, dėkite likusį sviestą. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite, kol išsilydys sviestas. Apvirtas pjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskirstykite pjaustytas dešreles, užpilkite lydytu sviestu su svogūnais ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 1 val.

4. Sumaišykite svogūnų laiškus, kalendras ir agurkėlius. Žolelių ir agurkėlių mišinį tolygiai paskirstykite ant kepto bulvių šimtalapio ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai