Ingredientai

apvirtų voveraičių 560 g
svogūnų 2 vnt.
česnako skiltelių 5 vnt.
kokosų pieno (17% riebumo, naudojau iš tetrapako) 250 ml
vandens 120 ml
daržovių sultinio, tinka ir vištienos 1.5 stiklinės
džiovinto čiobrelio 0.5 a. š.
kario miltelių 0.5 a. š.
juodųjų pipirų 0.5 a. š.
garstyčių 1 a. š.
miltų (tinka pilno grūdo speltos, kvietiniai ar avižiniai miltai) 30 g
druskos pagal skonį
pilno grūdo makaronų 340 g
pilno grūdo makaronų 340 g
aliejaus 2 v. š.
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Makaronus išverdame.

2. Svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname svogūnus. Į keptuvę sudedame grybus ir kepame 5 minutes, nepamirštame pamaišyti. Sudedame česnakus, čiobrelius ir pakepiname dar kelias minutes.

3. Dubenyje sultinį sumaišome su miltais, kad neliktų gumulėlių. Geriausiai maišyti su šluotele.

4. Į keptuvę su voveraitėmis supilame vandenį, paruoštą sultinio mišinį, kokosų pieną, sudedame likusius prieskonius, išmaišome ir troškiname 10-12 minučių ant nedidelės kaitros.

5. Į paruoštą padažą sudedame makaronus, išmaišome, kelias minutes pakepiname ir tiekiame!

Puikiai tinka pabarstyti maistinių mielių dribsnių ant viršaus.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Wise taste.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai