Ingredientai

alyvuogių aliejaus 50 ml
didelio svogūno 1 vnt.
skiltelių česnako 8 vnt.
aitriosios paprikos 1 vnt.
trintų pomidorų 400 g
cukraus 200 g
baltojo vyno acto 150 ml
lauro lapelio 1 vnt.
druskos 10 g
citrinos sulčių 0.5 vnt.
lavašo 1 vnt.
gražgarsčių 1 sauja
tarkuoto kietojo sūrio 50 g
Porcijos: 3
Čatnis, sodraus pomidorų skonio, pagardintas kietuoju sūriu - viskas, ko reikia, kad jūsų lavašo suktinukai susilauktų komplimentų!

Gaminimo eiga

1. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir kepkite, kol svogūnai suminkštės (5–8 min.).

2. Supilkite pomidorus, išmaišykite. Pilkite cukrų, baltojo vyno actą, įdėkite cinamono lazdelę, lauro lapą, įberkite druskos, įspauskite citrinos sulčių ir troškinkite apie 30 min., kol masė sutirštės.

3. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite atvėsti.

4. Čatnį paskirstykite ant lavašo, uždėkite gražgarsčių, pabarstykite kietojo sūrio ir susukite.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai