Ingredientai

bemielės sluoksniuotos tešlos „Mantinga“ 1 pakelis
Kiaušinio plakinio (tešlai patepti)
alyvuogių aliejaus 50 ml
didelių svogūnų 2 vnt.
česnako skiltelių 2 vnt.
„Dijon“ garstyčių 50 g
fermentinio sūrio 100 g
kietojo sūrio 50 g
pomidorų 300 g
kietojo sūrio (apibarstyti tartaletei) 300 g
Porcijos: 6
Tartaletė su pomidorais bus puikus užkandis draugų vakarėliui - trapi tešla ir sodraus skonio pomidorų bei sūrio įdaras patiks kiekvienam!

Gaminimo eiga

1. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite taip, kad galėtume padengti 24 cm skersmens kepimo formą. Aptepkite ją kiaušinio plakiniu. Tešlai leiskite pakilti, kepkite 190 °C temp. orkaitėje apie 10 min., kol šiek tiek paruduos. Tuomet atvėsinkite.

2. Į keptuvę supilkite aliejų, dėkite juostelėmis supjaustytą svogūną, sudėkite česnaką ir įberkite žiupsnelį druskos. Kepkite apie 10 min., kol gražiai karamelizuosis. Šiek tiek atvėsus svogūnams, berkite abu sūrius, dėkite garstyčias ir sumaišykite į vieną masę.

3. Ant atvėsintos tešlos sudėkite svogūnų-sūrio masę, padenkite pomidorų griežinėliais, užberkite kietojo sūrio ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.

4. Papuoškite mėtų lapeliais bei apibarstykite kietuoju sūriu.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai