Ingredientai

vidutinio dydžio obuolio 1 vnt.
sviesto 1 v. š.
visų grūdo dalių avižų 50 g
cinamono 0.5 a. š.
druskos žiupsnelis
augalinio pieno 250 ml
mėgstamo riešutų sviesto arba sezamų pastos
Porcijos: 1
Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė bei prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Gabrielė Žutautaitė sako, kad rudenį mano valgiaraštyje tikrai karaliauja obuoliai. Jų receptų variacijų̨ yra ir saldžių, ir sūrių.

Gaminimo eiga

1. Nulupkite obuolio odelę, išdarinėkite sėklas ir maždaug 2⁄3 obuolio sutarkuokite burokine tarka.

2. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite tarkuotą obuolį, cinamoną, žiupsnį druskos. Nuolat maišydami, tarkius kepkite apie 2 minutes, kol šie suminkštės ir ištiš.

3. Į puodą suberkite avižinius dribsnius, supilkite augalinį pieną, uždenkite dangčiu ir stebėkite, kada užvirs pienas. Jam užvirus, dangtį nuimkite ir košę virkite apie 4–5 minutes.

4. Išjunkite kaitrą, puodą vėl uždenkite ir leiskite košei pastovėti dar porą minučių.

5. Per tą laiką pasiruoškite serviravimui – supjaustykite likusį obuolį.

6. Košę serviruokite dubenėlyje: pirmiausia į jį sukrėskite košę, tuomet dėliokite pjaustytus obuolius, viską šlakstykite mėgstamu riešutų sviestu ar sezamų pasta.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai