Ingredientai

Kvietinių miltų 240 g
Sviesto 140 g
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Šalto vandens 4 v. š.
Druskos žiupsnelis
Ingredientai įdarui:
Obuolių 2 kg
Rudojo cukraus 200 g
Druskos šaukštelis
Cinamono 2 a. š.
Citrina 1 vnt.
Kukurūzų krakmolo 2 v. š.
Sviesto 70 g
Ingredientai viršutiniam sluoksniui:
Cukraus 1 šaukštas
Kiaušinis 1 vnt.
Vanilinis plombyras
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Persijokite kvietinius miltus ir druską. Įdėkite supjaustytą sviestą ir gerai išminkykite rankomis.

2. Atskirame dubenyje muškite kiaušinių trynius ir įpilkite vandens. Pamažu supilkite plakinį į sausus ingredientus ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.

3. Tešlą minkykite ant švaraus paviršiaus, kol ji bus lygi. Suformuokite tešlos kepalą, apvyniokite jį plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 30 minučių. Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą.

4. Įdarui skirtus obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais griežinėliais. Sudėkite į dubenį, įpilkite rudojo cukraus, druskos, cinamono, citrinos sulčių ir įberkite kukurūzų krakmolo. Viską gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti bent 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200° C.

5. Kepimo formos paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite maždaug 3 cm storio tešlą. Jei atsiranda įtrūkimų, suklijuokite juos drėgnais pirštais. Puse suformuotos tešlos padenkite kepimo formą. Likusi dalis bus skirta uždengti pyragą.

6. Pamažu dėkite obuolius ant tešlos, kad jie būtų kuo arčiau vienas kito. Supilkite ir sultis, kurios liks dubenyje. Tolygiai paskirstykite visus obuolius.

7. Ant viršaus uždėkite likusią tešlą, sujungdami ją su apatinės dalies kraštais. Peiliu atsargiai įpjaukite viršutinės tešlos vidurį, kad nugaruotų pyrago viduje susidaranti drėgmė.

8. Prieš kepdami pyragą, jo viršų patepkite kiaušinio ir cukraus plakiniu. Kepkite apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos. Leiskite pyragui gerai atvėsti, patiekite su plombyriniais ledais.

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai