Ingredientai

Bulvės (virtos) 300 g
Miltai 1.5 stiklinės
Kiaušinis 1 vnt.
Druska žiupsnelis
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Bulves sumalkite mėsmale arba sutarkuokite tarka. Įmuškite kiaušinį, įberkite druską ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti, svarbu, kad tešla neliptų prie rankų ir nebūtų labai kieta.

2. Tešlą padalinkite į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltais padengto paviršiaus vyniokite volelį ir jį supjaustykite mažais gabalėliais.

3. Vis pabarstydami miltais braukite tešlos gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridėkite gabalėlį tešlos prie tarkos ir lengvai spausdami nykščiu perbraukite.

4. Paruoštus ežiukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį: virkite 7-10 minučių. Išvirusius ežiukus išgriebkite iš vandens ir patiekite su mėgstamu padažu. Tinka ir grietinė, ir tirpintas sviestas, ir grybų padažas ar toks, kurį mėgstate.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai