Ingredientai

Kepimui tinkamo aliejus 100 ml
Rupi druska 2 a. š.
Didesnė česnako galva 1 vnt.
Rūkyta paprika (nebūtinai) 1 šaukštelis
Malta aitrioji paprika (nebūtinai) 1 šaukštelis
Švieži žalumynai (bazilikai, raudonėlis ar dašis) 1 sauja
Porcijos: 10
Šis pomidorų padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius, neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų. Pomidorų padažui naudojami tik pilnai sunokę, raudonieji, pageidautina labiau sultingi, nei mėsingi pomidorai.

Gaminimo eiga

1. Į kepimo skardą tiesiamas kepimo popierius ar silikoninis kilimėlis. Pomidorai nuplaunami, vidutinio dydžio pjaunami per pusę, dideli pjaustomi į keturias dalis. Skiltelės sudedamos į skardą, palaistomos aliejumi, užberiamos druska ir kitais prieskoniais. Česnako galva pjaunama per pusę, pusės sudedamos į pomidorų tarpus. Žalumynai nesmulkinami, sudedami į skardos kraštus, vėliau jie nebus naudojami.

2. Pomidorai kepami 180oC 2 valandas, kepimo režimu iš abiejų pusių. Baigus kepti, išimamas česnakas ir žalumynai, o pomidorų masė kartu su visu skysčiu supilama į puodą, maisto smulkintuvu (blenderiu) sumalama iki tyrės ir iš karto pilstoma į švarius stiklainius, užsukama hermetiniais dangteliais.

3. Stiklainiai paliekami atvėsti ir nešami į vėsią vietą. Jei namuose nėra rūsio, šį padažą vertėtų laikyti šaldytuve, dėl mažo konservantų kiekio kambario temperatūroje jis greitai genda.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai