Ingredientai

Kiaulienos sprandinė
Žuvies padažas 0.25 stiklinės
Šviežios žaliosios citrinos sultys 0.25 stiklinės
Cukrus 0.25 stiklinės
Česnakas 4 skiltelės
Kalendra (susmulkinta)
Svogūnų laiškai (susmulkinti)
Svogūnų laiškai (susmulkinti)
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai pagal skonį
Patiekimui:
Supjaustytas agurkas 1 vnt.
Supjaustyti salotos lapai
Supjaustyto pomidorai
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Nedideliame indelyje sumaišykite žuvies padažą, žaliųjų citrinų sultis, cukrų, smulkintą česnaką, čili pipirą, kalendrą, svogūnos laiškus, druską ir pipirus. Gautą padažą užpilkite ant kiaulienos sprandinės. Viską padėkite į šaldytuvą ir jame laikykite apie 4 valandas.

2. Iki vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Išimkite kiaulieną iš marinato, nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska bei pipirais. Kiaulieną dėkite ant grotelių ir kepkite apie pusantros valandos arba tol, kol mėsos termometras rodys 140 laipsnių.

3. Išimkite kiaulieną iš kepsninės, tuomet leiskite mėsai apie 10 minučių pailsėti. Galiausiai mėsą supjaustykite ir patiekite su supjaustytu agurku, salotomis ir pomidorais.

Už receptą dėkojame IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai