Ingredientai

Šaldyti vidutinio dydžio bananai 2 vnt.
Šaldyti mangai sauja
Šaldytos avietės sauja
Klevų sirupas (nebūtina, ypač jei bananai gerai prinokę ir saldūs) šaukštas
Liofilizuotos avietės pabarstymui (nebūtina)
Porcijos: 4
Instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti lengvus vaisinius ledus. Įdomu tai, kad recepte naudojamų vaisių miksas primena Karibuose randamą gvajavos vaisių.

Gaminimo eiga

1, Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę ledų šaukštu dėti į indelius ir pabarstyti trupintomis liofilizuotomis avietėmis.

Lauros pastebėjimas:

* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.

* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai