Ingredientai

Nemaltos garstyčių sėklos 2 v. š.
Ciberžolės milteliai šaukštelis
Druska 2 v. š.
Virintas, bet atvėsintas vanduo 2 stiklinės
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Šviežius agurkus gerai nuplauti, nupjauti galiukus. Supjaustyti svogūnus.

2. Vandenyje ištirpinti druską, suberti prieskonius, išmaišyti.

3. Į stiklainius sudėkite agurkus ir užpilkite sūrymu. Tada ant viršaus uždėkite stiklinę su vandeniu, kad ji šiek tiek slėgtų agurkus ir svogūnus – jie turi būti panirę. Tik pažiūrėkite, kad sūrymas neišbėgtų pro stiklainio kraštus. Palikite stiklainyje šiek tiek vietos skysčiui, kuris papildomai susidarys vykstant fermentacijos procesui.

4. Stiklainius pastatykite atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Rūgimas prasidės per maždaug dvi paras – ims išsiskirti burbuliukai. Agurkai ir svogūnai pakils į viršų. Aktyvi fermentacija baigsis maždaug po savaitės – tada daržovės nusileis ant dugno.

5. Galite jas ragauti dabar arba sandariai uždarykite stiklainius dangteliais ir laikykite šaltame rūsyje arba šaldytuve.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai