Ingredientai

Maža cukinija arba agurotis 2 vnt.
Sūrio riekelės 100 g
Tarkuotaso kietasis sūris 50 g
Daržovių ir mėsos padažas be cukraus 250 g
Traškučiai be gliuteno su Provanso žolelėmis
Pienas 300 ml
Maltų kalendrų, gvazdikėlių ir muskato riešutų mišinys 0.5 a. š.
Druska pagal skonį
Porcijos: 3
Lazanijos gamyba atrodo sunkus ir ilgas darbas? Alfas ir vėl parodys, kaip ją pagaminti žaibiškai, o skonis būtų toks sūriškas ir nepamirštamas.

Gaminimo eiga

1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maltus prieskonius, nuolat maišydami lengvai pakepinkite. Plona srovele pilkite pieną, įdėkite lauro lapą, druskos, nepamirškite intensyviai maišyti. Kai sutirštės, nukaiskite.

2. Į formelės dugną pilkite bešamelio padažo, dėkite sluoksnį traškučių su Provanso žolelėmis, denkite daržovių ir mėsos padažu be cukraus, dėkite plonas aguročių arba cukinijos riekeles, sūrio riekeles, talerius, berkite tarkuotą sūrį ir toliau sluoksniuokite pagal savo pageidavimus. Viršų gausiai užbarstykite tarkuotu sūriu.

3. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai