Ingredientai

Mišinys itališkai picai 470 g
Česnako skiltelė 2 vnt.
Mėlynasis svogūnas 0.5 vnt.
Pomidorų kečupas 3 v. š.
Mocarela 125 g
Nedidelis bananas 1 vnt.
Saldžiarūgštis persikas 0.5 vnt.
Saliamio tipo dešra 100 g
Baziliko lapeliai 6 vnt.
Kvietiniai miltai (kočiojimui)
Juodieji pipirai žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Iš mišinio itališkai picai paruoškite picos tešlą pagal nurodymus ant pakuotės. Iškočiokite ją kočėlu (užberkite miltų) ir suformuokite picos paplotėlį.

2. Česnaką supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai pamasažuokite – taip jie neišsausės kepant.

3. Picos padą patepkite pomidorų kečupu.

4. Ant pado dėkite plėšytą mocarelą, plonai supjaustytą bananą ir persiką, dešros gabaliukus.

5. Suberkite ant picos česnakus ir svogūnus. Gausiai užbarstykite juodųjų pipirų.

6. Dėkite picą į orkaitę ir kepkite 220 °C temperatūroje apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.

7. Picą galite papuošti bazilikų lapeliais.

ALFO PATARIMAI:

Nebijokite banano ir persiko derinio, nes kepant persikas taps rūgštesniu, o bananas atiduos savo tekstūrą ir saldumą, bet labai charakteringai nedominuos, o picoje kartu su pomidorais nuostabiai derės.

Picą galite paskaninti su skustuku papjaustytu kietuoju sūriu.

Prie šios picos labai tinka šviežios gražgarstės.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai