Ingredientai

Bananas 1 vnt.
Gervuogės 1 sauja
Kokakolos skonio sausainiai 1 pakelis
Trinta riebi varškė 1 stiklinė
Sutirštintas saldintas pienas 1 stiklinė
Žalioji citrina 1 vnt.
Traškūs javainiai su kakava ir avietėmis 1 stiklinė
Avietės 1 sauja
Vaniliniai ledai 500 g
Mėtų lapeliai (patiekimui)
Porcijos: 5
Kai vasara mus lepina visu pajėgumu, norisi kažko gaivaus, lengvo ir vasariško. Kaip jums ledai? Alfas parodys, kaip pagaminti desertą, kuris ne tik atgaivins, bet primins ir visų taip mėgstamą tinginį. Viską paruošite „Super“ greitai ir galėsite ilgai tuo mėgautis! Susitikime kiekvieną trečiadienį ir ketvirtadienį laidoje „Alfas vienas gamtoje“.

Gaminimo eiga

1. Bananą smulkiai supjaustykite arba sutrinkite šakute, gervuoges perpjaukite per pusę. Sausainius sutrupinkite rankomis.

2. Pjaustytus bananus, varškę ir sutirštintą saldintą pieną sudėkite į dubenį, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, įspauskite sulčių ir plakikliu viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

3. Trupintus sausainius sumaišykite su traškiais javainiais su kakava ir avietėmis ir uogomis. Vanilinius ledus supjaustykite smulkesnėmis dalimis, sudėkite į dubenį su sutirštinto saldinto pieno mase, suberkite sausainių granolos mišinį ir viską gerai išmaišykite.

4. Ledų tinginio masę tolygiai paskirstykite skardoje ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 2–3 val. arba kol sustings. Ledams sustingus patiekite juos su šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai