Ingredientai

Didelis pomidoras 1 vnt.
Mėlynasis svogūnas 0.5 vnt.
Mėgstamų bulvių arba kukurūzų traškučių 1 sauja
Raudonojo čederio sūrio 100 g
Triušienos juosmeninės dalies filė 200 g
Kiaušinis 1 vnt.
Varškė 1 v. š.
Juodieji pipirai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Mėsainių padažas 5 v. š.
Mėsainių bandelės 2 vnt.
Korėjietiškos morkos 4 v. š.
Šviežių mėgstamų salotų lapai žiupsnelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite pomidorus storomis riekelėmis.

2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.

3. Traškučius sutrupinkite rankomis iki žirnio dydžio gabaliukų.

4. Raudonąjį čederio sūrį supjaustykite kvadratėliais.

5. Triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite ją į dubenį, įmuškite kiaušinį, dėkite varškę, mėsainių padažą, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Berkite kepimo miltelius, miltus ir susmulkintus laiškinius česnakus. Išmaišykite. Palikite pastovėti 5 minutes. Tešla turi būt pakankamai tiršta, bet tįsti nuo šaukšto.

6. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus formuokite 2 didelius bandelių dydžio triušienos paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių. Apkepus dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje 180oC apie 8–9 minutes.

7. Į traškučių indą suberkite čederio sūrį ir dėkite pakepti šalia triušienos orkaitėje, kol sūris išsilydys.

8. Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite keptuvėje, grilyje arba orkaitėje.

9. Apskrudintą bandelę patepkite padažu, dėkite salotų lapus, svogūnus, pomidorus, triušienos paplotėlį, traškučių sūrį, korėjietiškas morkas ir uždenkite bandelės viršūnėle patepta padažu.

ALFO PATARIMAI:

· Man labiausiai šiame mėsainyje patinka triušiena, bet jam taip pat galite naudoti vištieną ir kalakutieną.
· Paplotėlius galite išsikepti namuose, o grilyje tik pašildyti.
· Stenkitės viską paruošti tokiu eiliškumu, kad niekas neatšaltų ir bandelės išliktų šiltos bei traškios.
· Šiame mėsainyje man labiausiai tinka būtent šis airiškas puskietis raudonasis čederio sūris, nes jis kremiškas, turi švelnų poskonį, išsilydęs nebūna guminis ir kartu su traškučiais sudaro nepakartojamą kombinaciją. Be to, jame nenaudojami jokie dažikliai bei skonio stiprikliai.
· Korėjietiškos morkos „burgeriui“ suteikia traškumo, šlapumo ir papildomo skonio dėl savo marinato, todėl papildo tiek padažą, tiek paplotėlį ir sujungia viską į vieną.
· Prieš patiekdami į „burgerį“ įsmeikite medžio šakelę arba smeigtuką, kas jis tvirtai laikytųsi ir gražiai atrodytų.
· Pagaminkite jį ne tik sau ir nepamirškite nufotografuoti ir įkelti į savo „Instagram“ ar „Facebook“ paskyrą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai