Ingredientai

Sūdytas sviestas 50 g
Klevų arba agavų sirupas 50 g
Susmulkintos vyšnios 50 g
Migdolų dribsniai 75 g
Susmulkintos pistacijos 50 g
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180C.

2. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Tuomet nedideliame puode ant silpnos ugnies, dažnai maišydami, ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą.

3. Viską nukelkite nuo ugnies ir į šį mišinį įmaišykite miltus, tuomet suberkite vyšnias, migdolų dribsnius, pistacijas bei tarkuotas apelsino žieveles ir viską išmaišykite kol susiformuos tešla.

4. Tuomet paėmę šaukštą kabinkite pagamintą tešlą ir formuodami sausainius sudėkite viską ant paruoštų skardų.

5. Sausainius kepkite apie 10min, kol šie gražiai pagels ir ištraukę iš orkaitės palikite juos atvėsti.

6. Kol sausainiai vėsta, virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpdykite šokoladą. Atvėsusius ir sustandėjusius sausainius aptepkite šokoladu ir dar kelias minutes palikite juos pastingti.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai