Ingredientai

Špinatų lapai 2 saujos
Vidutinio dydžio mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Kaparėliai 2 šaukštai
Juoda duona 3 riekelės
Saldžiarūgštis obuolys 1 vnt.
Marinuoti burokėliai (pvz.: obuolių sultyse) 500 g
Neaštrios garstyčios 1 šaukštas
Moliūgų sėklų aliejus 6 šaukštai
Mėgstamų riešutų ir sėklų mišinys (kedrinių pinijų, moliūgų ir sezamų sėklų, saulėgrąžų, linų sėmenų) 0.5 saujos
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Prieš ruošdami salotas špinatų lapus palaikykite lediniame vandenyje apie 10–15 min. Taip jie bus labai traškūs ir nesuvytę.

2. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir berkite ant špinatų lapų kartu su nukoštomis pupelėmis ir kaparėliais.

3. Juodą duoną susmulkinkite rankomis ir paskrudinkite orkaitėje 200 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus.

4. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite siauromis skiltelėmis. Dėkite į salotas. Įspauskite apelsino sulčių, įtarkuokite apelsino žievelės.

5. Ant marinuotų burokėlių dėkite garstyčias ir viską išmaišykite. Kad burokėliai nenudažytų visų ingredientų, juos į salotas dėkite kupsteliais.

6. Suberkite riešutų ir sėklų mišinį. Įberkite juodųjų pipirų, apšlakstykite moliūgų sėklų aliejumi.

7. Dėkite rankomis smulkintą fetos sūrį ir paskrudintus duonos trupinius.

Skanaus!

ALFO PATARIMAI:

  • Jei turite tik aštrias garstyčias, jas maišykite su aliejumi ir medumi, kad suderintumėte skonius.
  • Sėklų šioms salotoms nereikia nei kaitinti, nei skrudinti.
  • Vietoj špinatų galite naudoti kitas tvirtas salotas, pavyzdžiui, romanines.
  • Mėgstantys žuvį gali šias salotas pagardinti garintos arba keptos lašišos gabaliukais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai