Ingredientai

Alyvuogių aliejus
Česnakas 2 skiltelės
Obuoliai 2 vnt.
Druska ir pipirai žiupsnelis
Čiobreliai 2 šakelės
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Nugarinę ištrinkite druska ir pipirais.

2. Tuomet stipriai įkaitinkite didelę keptuvę arba kitą talpų indą, į ją įpilkite šlakelį aliejaus, įspauskite česnako skilteles ir iš visų pusių apskrudinkite kiaulieną.

3. Tuomet iš keptuvės išimkite mėsą, sumažinkite kaitrą ir į ją įdėkite gabaliuką sviesto, suberkite smulkintus obuolius bei svogūnus, smulkintus čiobrelius.

4. Juos vartydami kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.

5. Tuomet į kitą indą sudėkite mėsą, obuolius bei svogūnus, įpilkite šiek tiek sultinio, uždenkite dangčiu ir apie pusvalandį viską patroškinkite orkaitėje, 180–200 laipsnių temperatūroje.

6. Iškepus mėsai leiskite „pailsėti“ apie 10 min.

7. Vėliau supjaustykite riekelėmis, o obuolius patiekite kaip garnyrą.

8. Jeigu pageidaujate, iš gauto obuolių ir svogūnų mišinio galite pasidaryti puikų padažą.

9. Mėsą patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai