Ingredientai

Sausai brandintos jautienos didkepsnis „Rib Eye“ 1 vnt.
Apvirtos bulvės su lupena (bulvių pilnai nevirkite, išimkite likus 10 min. iki virimo pabaigos)
Pievagrybiai ar kiti mėgstami grybai 1 sauja
Ekologiškas sultinys su bazilikais ir čiobreliais (kubelis) 1 vnt.
Salierų kotai 2 vnt.
Vyšniniai pomidorai 1 puodelis
Špinatai 1 sauja
Marinuoti agurkėliai 5 vnt.
Česnakas 4 skiltelės
Mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Petražolės žiupsnelis
Šviežios kalendros žiupsnelis
Garstyčios 1 šaukštas
Citrina
Ridikėlių daigai (papuošti)
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib Eye“ išimkite iš pakuotės ir apie 1–2 val. palaikykite kambario temperatūroje, kad jis gražiai ir tolygiai iškeptų.

2. Supjaustykite gabalėliais baklažaną, pabarstykite druska.

3. Supjaustykite bulves, pievagrybius ir sudėkite į indą.

4. Į indelį įpilkite aliejaus, įdėkite kubelį ekologiško sultinio su bazilikais ir čiobreliais ir maišykite, kol jis ištirps. Šiuo mišiniu išmasažuokite bulves ir pievagrybius.

5. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

6. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dėkite supjaustytas daržoves (bulves, grybus, baklažanus). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į įkaitintą 200 C orkaitę su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.

7. Supjaustykite salierą ir dėkite į dubenį kartu su pupelėmis, per pusę perpjautais pomidorais.

8. Į dubenį sudėkite gražgarstes, špinatus, per pusę perpjautus marinuotus agurkėlius.

9. Į virtuvinį trintuvą sudėkite česnako skilteles, svogūną, petražoles, kalendras. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto. Įberkite pipirų, įdėkite garstyčių. Viską sutrinkite. Įberkite druskos, įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl trinkite.

10. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai ją įkaitinkite. Šiek tiek sumažinkite ugnį ir dėkite jautienos didkepsnį. Apkepkite iš abiejų pusių, norint vidutiniškai kepto, kepkite apie 7–8 minutes. Iškepusį steiką pasūdykite ir papipirinkite. Mėsą palikite kelias minutes pailsėti.

11. Ant iškepusių baklažanų tepkite anksčiau gamintą padažą.

12. Supjaustykite steiką gabalėliais.

13. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje su salotomis ir dėkite į serviravimo indą kartu su baklažanais, pievagrybiais, bulvėmis. Įdėkite kelis šaukštus padažo. Dėkite steiko gabalėlius. Įtarkuokite citrinos žievelės, užberkite fetos sūrio. Papuoškite ridikėlių daigais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

ALFO PATARIMAI:

  • Salotose vietoj jautienos galite naudoti vištieną ar kiaulieną, bet su jautiena šios salotos yra skaniausios.
  • Į salotas galite įdėti kelis šaukštus šviežio, pjaustyto agurko.
  • Šioms salotoms labai tinka avokadas.
  • Jei padažas Jums atrodo per rūgštus, galite pasaldinti medumi, o jei trūksta rūgštelės, galite įdėti daugiau baltojo vyno acto.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai