Ingredientai

Didelis apelsinas 1 vnt.
Šviežios braškės 10 vnt.
Vidutinio dydžio mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Granatų sėklos 2 šaukštai
Išlukštentos pistacijos 2 šaukštai
Mėgstamų salotų lapai 2 saujos
Juodieji pipirai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite vidutiniais gabaliukais.

2. Supjaustykite braškes taip, kaip norite matyti salotose (tik nepjaustykite smulkiais kvadratėliais).

3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

4. Viską sudėkite į serviravimo dubenį, suberkite granatų sėklas ir pistacijas.

5. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite druskos ir pipirų.

6. Įpilkite baltojo vyno acto ir alyvuogių aliejaus.

7. Ant viršaus dėkite salotų lapus ir lengvais judesiais viską išmaišykite.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Vietoj pistacijų galite dėti ir kitus mėgstamus riešutus, labai tiktų kedrinės pinijos. Tik nereikėtų rinktis graikinių ar žemės riešutų.
  • Šiose salotose taip pat labai tiktų fetos arba mocarelos sūris.
  • Salotas galite valgyti prie vištienos, kalakutienos, žuvies, krevečių bei kitų lengvų padažų patiekalų arba atskirai kaip pagrindinį patiekalą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai