Ingredientai

Tešla:
Pienas 125 ml
Cukrus 1 v. š.
Druska 0.5 a. š.
Miltai 500 ml
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Aguonų įdaras:
Pienas 0.5 puodelio
Cukrus 100 g
Medus 100 g
Maltos aguonų sėklos 100 g
Razinos (jei turite) 0.25 puodelio
Porcijos: 8
Fainos Kukliansky receptas.

Gaminimo eiga

1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis, kiaušinio tryniu ir cukrumi. Miltus sumaišykite su druska, į vidurį supilkite mielių masę, sudėkite minkštą sviestą ir tešlą minkykite 5–10 min., kol tešla taps minkšta ir elastinga. Tešlą pridenkite ir palaikykite 20 min.

2. Atriekite trečdalį tešlos. Padalinkite atriektą tešlos gabalą į 10 lygių rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite arba suploninkite pirštais, padarykite apskritus 3–5 mm storio ir 10 mm skersmens skritulius. Galima kočioti visą atriektos tešlos gabalą ir skritulius išpjauti naudojant lėkštelę ar puodelį.

3. Į kiekvieno skritulio vidurį dėkite po 1–2 šaukštelius įdaro, užlenkite iš trijų kampų tešlos kraštus taip, kad per vidurį matytųsi šiek tiek įdaro. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

5. Sausainius sudėkite į truputį sviestu pateptą kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepkite 20–25 minutes, kol sausainiai gražiai paruduos. Išėmę iš orkaitės palaikykite 5–10 minučių skardoje, tada atsargiai išimkite ir palikite visiškai atvėsti ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.

Sausainių kepimo vaizdo įrašas: https://youtu.be/QFEqBn2Jg58

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai