Ingredientai

Švieži makaronai su pesto įdaru 250 g
Trinti pomidorai 200 g
Parmezanas arba Grana Padano sūris
Česnakas 1 skiltelė
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Pradėkite nuo pomidorų padažo. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sutraiškykite ir apkepkite nenuluptą česnako skiltelę kol paruduos, tuomet sudėkite mažais gabalėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Po kelių minučių, supilkite trintus pomidorus, praskalaukite butelį su trupučiu vandens ir supilkite jį į puodą, nustatykite vidutinę ugnį. Kai padažas pradės virti, uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 20 minučių. Praėjus laikui, išimkite iš padažo česnako skiltelę.

2. Išvirus padažui, kitame puode užvirkite 5 l vandens, įdėkite druskos ir suberkite šviežius makaronus su pesto įdaru. Virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.

3. Kol verda makaronai, vėl užkaiskite padažą, į jį įpilkite truputėlį verdančio vandens iš makaronų puodo.

4. Kai makaronai išvirs, suberkite juos į puodą su padažu ir palaikykite ant mažos ugnies dar minutėlę.

5. Patiekite su truputėliu sūrio ant viršaus.

Buon appetito!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai