Ingredientai
Šviežia arba vytinta žąsiena
100
g
Mirkytos pupelės
80
g
Mirkyti žirniai su luobele
80
g
Morkos
20
g
Svogūnai
10
g
Juodieji pipirai
2
vnt.
Druska
3
g
Aliejus
5
g
Žąsiniai taukai
5
g
Malta kalendra
1
g
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
1. Pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti.
2. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų.
3. Tada suberti išmirkytas pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės.
4. Po to pagardinti druska, maltomis kalendromis ir išmaišyti.
5. Žąsieną supjaustyti mažesniais gabaliukais ir ištroškinti žąsiniuose taukuose.
6. Pabaigai – ant viršaus sudėlioti žąsieną.
Skanaus!
Atsiliepimai