Ingredientai

Nuskustos bulvės 1.5 kg
Druska žiupsnelis
Saldžiarūgštis obuolys 1 vnt.
Krapai sauja
Juodieji pipirai žiupsnelis
Sviestas 2 šaukštai
Česnakas 2 skiltelės
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Sudėkite nuskustas bulves į puodą ir užpilkite vandeniu, kad viršutinis jų kraštelis būtų nepilnai apsemtas. Įberkite druskos (1 litrui – 1 šaukštelis druskos). Druskos kiekį galite keisti pagal skonį. Dėkite bulves virti maždaug apie 30 minučių.

2. Obuolį galite nusilupti arba ne, kaip Jums norisi. Išimkite sėklytes, perpjaukite į 4 dalis. Į puodą su bulvėmis sudėkite lauro lapus, obuolių skilteles ir palikite virti ant vidutinės ugnies.

3. Krapų ir petražolių stiebus nupjaukite ir atidėkite. Viršutinius lapelius susmulkinkite.

4. Likus bulvėms virti apie 10 min. įdėkite svogūnų laiškus, petražolių ir krapų stiebelius į puodą, uždenkite dangčiu ir palikite virti.

5. Išvirus bulvėms nedelsiant nupilkite vandenį. Dėkite vėl ant ugnies kelioms sekundėms, kad nugaruotų likęs vanduo. Papipirinkite. Dėkite sviestą, kad jis išsilydytų. Suberkite smulkintas petražoles ir krapus. Įtarkuokite česnako, citrinos žievelės ir muskato riešuto. Lengvai viską sumaišykite, kad bulvės apsiveltų visais ingredientais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Pagal šį virimo būdą galite virti visų rūšių bulves.
  • Bulves prieš virimą galite užpilti tiek šaltu, tiek karštu vandeniu. Užpylus karštu vandeniu, sunaudosite mažiau elektros energijos ir bulvės užvirs greičiau.
  • Geriausia būtų virti vienodo dydžio bulves, bet jei įdėsite ir mažesnių, nieko blogo neatsitiks.
  • Bulves virkite apie 30 minučių, virimo laikas priklauso nuo rūšies, šviežumo ir puodo. Visą laiką po 25 min. ar bulvės išvirė patikrinkite su peiliu ar šakute.
  • Svogūnų laiškai su mažomis galvutėmis ne tik paskanina bulves verdant, jie labai skanūs ir valgyti kartu su jomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai