Ingredientai

Tešla:
Kvietiniai miltai 4 stiklinės
Kokosų jogurtas (+4 šaukštai) 200 g
Augalinis sviestas 200 g
Linų sėmenys 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Įdaras:
Didelis svogūnas 1 vnt.
Didelė morka 1 vnt.
Džiovintos sojos granulės
Pomidorų padažas
Prieskoniai: bazilikai, raudonėliai, raudonos paprikos milteliai, prieskonių mišinys vištienos patiekalams
Porcijos: 4
Receptu dalijasi „Instagram“ paskyros „Mano vaikinas veganas“ autorė Arina.

Gaminimo eiga

1. Dubenėlyje jogurtą išmaišome su linų sėmenimis. Paliekame brinkti keletą minučių.

2. Į atskirą indą supilame miltus, druską, įtarkuojame sviestą. Sudedame jogurtą su brinkintais linų sėmenimis. Įpilame aliejų.

3. Išminkome tešlą rankomis.

4. Ruošiame įdarą: apkepame supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas. Sudedame virtą soją, prieskonius ir tris šaukštus pomidorų padažo. Viską troškiname keptuvėje.

5. Kočiojame tešlą ir su puodeliu arba dubenėliu (priklausomai nuo norimo kibinų dydžio) spaudžiame formas.

6. Viename išspaustos tešlos formelės šone dedame paruoštą įdarą ir lenkiame tešlą per pusę, pirštais užspaudžiame kraštus.

7. Dedame kibinus į aliejumi išteptą kepimo indą taip, kad kibinai nesiliestų vienas su kitu. Kepame orkaitėje 200°C temperatūroje. Po 5 min ištraukiame kibinus ir aptepame jų paviršių alyvuogių aliejumi arba tirpintu, veganišku sviestu. Kibinus kepame orkaitėje toliau. Kepimo laikas priklauso nuo kibinų dydžio, todėl gali trukti nuo maždaug 20 min iki 40 min.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai