Ingredientai

Kiaušinio trynys 1 vnt.
Cukraus milteliai 35 g
Grietinė 1 šaukštas
Šviežias rozmarinas šakelė
Grūstos aguonos 15 g
Vanilinis cukrus
Druska žiupsnelis
Kvietiniai miltai (+ miltai kočiojimui) 150 g
Porcijos: 6
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius, suberkite cukraus miltelius ir išplakite. Įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.

2. Nuskinkite lapelius nuo rozmarino šakelės ir smulkiai juos sukapokite. Į dubenį su išplaktais kiaušinio tryniais dėkite smulkiai sukapotą rozmariną, vanilinį cukrų, grūstas aguonas, tirpintą sviestą, druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Po truputį berkite miltus ir maišykite.

3. Subėrus daugiau nei pusę miltų, palengva pradėkite tešlą minkyti rankomis, kol gausite tešlos ritinį ir dėkite jį į šaldytuvą 30–60 minučių. Likusius miltus panaudokite sausainių formavimui.

4. Tešlą iškočiokite iki 2–3 ml storio ir su formelėmis formuokite sausainius. Smeigtuku padarykite skylutę, kad iškepusius sausainius galėtumėte suverti ant juostelės. Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje apie 7–8 minutes, kol gražai apskrus.

5. Kai sausainiai pravės, suverkite juos ant juostelių.

Skanaus!

Alfo patarimai:
· Tešla turi būti pakankamai minkšta ir nelimpanti prie rankų.
· Gerai turėti skirtingų dydžių formeles, kad sunaudotumėte, kuo daugiau tešlos.
· Į tešlą galite įdėti eglės spyglių, tik kuo smulkiau juos pakarpykite, jie sausainiams suteiks ypatingą skonį.
· Jei norite, kad sausainiai atrodytų dar žaismingiau, galite juos puošti skirtingais glajais ar pabarstukais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai