Ingredientai

Tešlai:
Miltai 500 g
Druska 1 a. š.
Grietinė 150 g
Vanduo 70 ml
Kremui:
Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Pienas 1 l
Sviestas 150 g
Cukrus 430 g
Vanilinis cukrus 2 a. š.
Porcijos: 12
Receptu dalijasi Instagram paskyros Maistas sielai autorė Rugilė.

Gaminimo eiga

1. Miltus persijoti, įberti druską, supilti ant stalviršio.

2. Sviestą supjaustyti į kubelius bei kapoti ant miltų, kol visi gabaliukai apsivels miltais. Padaryti duobutę, supilti grietinę, kiaušinį ir vandenį. Išminkyti tešlą, ant stalo pabarsčius šiek tiek miltų, kad nepriliptų. Dėti nakčiai į šaldytuvą.

3. Supjaustyti į 10 dalių ir iškočioti blynus.

4. Apipjaustyti kraštus, dėti ant kepimo popieriaus, subadyti šakute (iš apipjaustytų kraštų gaunasi dar 2 didžiuliai lakštai, kuriuos reikėtų kepti neapipjausčius ir leisti šiek tiek daugiau paskrusti, vėliau sudėti į blendelį ir trupiniais papuošti viršų).

5. Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol paruduos, apie 8-10 minučių.

6. Kremui kiaušinio trynius sumaišyti su cukrumi įpilant šiek tiek pieno, kad lengviau susimaišytų. Iš lėto įmaišyti miltus.

7. Užvirti pieną nuolat jį maišant, kad neprisviltų. Bei šiek tiek atvėsusį iš lėto supilti į trynių-cukraus masę.

8. Uždėti ant vidutinės ugnies ir virti vis pamaišant. Sviestą, padalintą į smulkesnes dalis, sudėti į visą masę bei maišyti tol, kol sutirštės pats kremas. Jei netirštėja, galima atsargiai įsijoti dar šiek tiek miltų. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti uždengiant kremą maistine plėvele (plėvelė turi liestis prie pat kremo).

9. Tuomet dėti lakštą į formą bei pertepti kremu ir kartoti tol, kol baigsis visi lakštai (dvejus vidurinius lakštus pertepti rugštesne uogiene), kai užtepsit paskutinį lakštą, kremu aptepti ir šonus bei aplipdyti likusiais trupiniais nuo tešlos, tortą gerai suspausti, kad visi lakštai suliptų.

10. Dėti į šaldytuvą bei laikyti bent 2-3 dienas. Tuomet lakštai suminkštės, susigers kremas ir tortas bus trigubai skanesnis nei ką tik pagamintas.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai