Ingredientai

Varškė (9 % riebumo ar riebesnė) 500 g
Manai 6 v. š.
Cukrus 5 v. š.
Pienas 170 ml
Vanilinis cukrus 1 a. š.
Druska 1 žiupsnelis
Sviestas (kepimo formai)
Porcijos: 6
Šis varškės apkepas iškepa purus, minkštas, bet gana standus, dėl to patogu taip supjaustyti. Į apkepą dar galite įmaišyti šiek tiek avižinių dribsnių, razinų, džiovintų spanguolių. Be to, jei nesinori saldaus varškės apkepo – nedėkite cukraus.

Gaminimo eiga

1. Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.

2. Varškę pertriname per sietelį.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

4. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

5. Viename dubenyje išplakame kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų naudodami elektrinį mikserį. Plakame, kol masė pabąla. Tada sudedame varškę ir lengvai išplakame.

6. Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Naudodami šaukštą baltymus atsargiai sumaišome su varškės mase.

7. Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame įkaitintoje orkaitėje ~45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai