Ingredientai

vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt.
saulėgrąžų aliejaus 2 v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies 1 a. š.
kalendros miltelių 2 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 1 a. š.
čili paprikos miltelių 1 a. š.
pomidorų padažo arba pomidorų pastos 1 a. š.
citrinos sulčių 1 a. š.
susmulkintos šviežios kalendros 1 sauja
ciberžolės miltelių 0.5 a. š.
garam masala miltelių a. š.
druskos
MARINATUI:
česnako 6 skiltelės
paprasto arba graikiško jogurto 2 v. š.
alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus 2 v. š.
citrinos sulčių 2 v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies 1 a. š.
druskos 1 a. š.
kumino miltelių 1.5 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 1 a. š.
čili paprikos miltelių 1 a. š.
kalendros miltelių 0.5 a. š.
garam masala miltelių 0.5 a. š.
Porcijos: 4
Kiekvieną kartą ruošiant vištieną indiškai sklindantis prieskonių aromatas tiesiog užburia. Nors pagal autentišką receptą reikėtų naudoti vištienos šlaunelių mėsą, tačiau naudojant vištienos krūtinėlę troškinys – taip pat be galo skanus. Vištienos filė išlieka tikrai sultinga ir minkšta dėl nuostabaus marinato, tad galite nesijaudinti, kad vištiena bus sausa ar kieta.

Gaminimo eiga

1. Vištienos marinatas: vištienos krūtinėlę supjaustome dideliais gabalėliais, sudedame į dubenį, apibarstome druska ir apšlakstome citrinos sultimis, sumaišome. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 5–10 min., kol pasiruošite marinatą. Likusius marinatui skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą arba trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tada marinatą sumaišome su vištiena, paliekame marinuotis šaldytuve bent 1 val. arba geriausia pernakt.

2. Orkaitę įkaitiname grilio režimu.

3. Vištienos gabalėlius suveriame ant medinių iešmelių (suspaudžiame gabalėlius vieną prie kito, kad gabalėliai bekepdami išlaikytų drėgmę). Sudedame iešmelius ant stiklinio indo kraštų, taip, kad gabalėliai neliestų indo dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min. vieną pusę, tada iešmelius apverčiame ir kepame dar 15–20 min., kol vištiena truputį apskrunda ir gabalėlių vidus iškepa. Iškeptus gabalėlius nuimame nuo iešmelių ir atidedame į šalį.

4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 valg. š. aliejaus, sudedame kubeliais susmulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada įdedame sutarkuotą imbierą, išmaišome, pakepiname 1 min. ant silpnos ugnies. Po to sudedame kalendros, ciberžolės, paprikos ir čili paprikos miltelius, išmaišome ir pakepiname 1 min.

5. Įdedame pomidorų padažą, išmaišome, sudedame trintus pomidorus, kaitiname kelias minutes. Galiausiai supilame citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišome, kaitiname, kol grietinėlė pradeda virti, tada sudedame vištienos gabalėlius ir išmaišome. Kaitiname kelias minutes, kad vištiena sušiltų. Jei padažas labai tirštas, papildomai įpilkite grietinėlės. Pabaigoje įberiame šviežios kalendros, išmaišome, jei reikia, įberiame druskos ir patiekiame.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai