Ingredientai

kepintų sezamo sėklų 1 a. š.
agurkas
Gražgarstės
Raudongūžio kopūsto
Karamelizuotų svogūnų
kokybiško sojų padažo sušiams pagardinti 1 v. š.
agavų sirupo 1 v. š.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Sušiai su bolivine balanda


Kaip gaminti:

  1. Išvirkite bolivinę balandą taip, kaip nurodyta ant pakuotės (išvirę gerai nusunkite likusį skystį ir palikite vėsti).
  2. Sumaišykite sojų padažą ir agavų sirupą. Šiuo mišiniu ištepkite tofu ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite įpilti lašelį aliejaus).
  3. Ant kilimėlio sušiams gaminti (jį rasite bet kuriame prekybos centre) lygiąja puse į apačią dėkite jūros dumblių lapą. Ant lapo tolygiai 1 cm sluoksniu paskirstykite bolivinę balandą (iš vieno lapo krašto palikite nepadengtus 2 cm), viską pabarstykite kepintomis sezamo sėklomis.
  4. Prie pat padengtojo krašto lygia linija per visą lapo plotį išdėliokite įdarą (agurkus ir tofu prieš tai susipjaustykite norimo storio juostelėmis).
  5. Kilimėliu šiek tiek paspausdami sukite ritinėlį. Nepadengtą lapo kraštą sudrėkinkite vandeniu, kad suliptų.
  6. Sudrėkintu aštriu peiliu nespausdami supjaustykite ritinėlį į 8 lygias dalis.

Skanaus!

Receptu dalijasi tinklaraštis „Soul Food“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai