Ingredientai

alyvuogių aliejaus 2 v. š.
šviežio baziliko
džiovintų prieskoninių žolelių pagal skonį
naminio vištienos sultinio
moliūgų sėklų 40 g
druskos pagal skonį
Ši moliūgų sriuba tikrai verta tik didžiausių komplimentų. Skanaukit, ragaukit ir su artimaisiais pasidalinkit!

Gaminimo eiga

Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

  1. Moliūgą nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite gabalais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir dėkite 20 minučių kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Puode įkaitinkite vandenį, į jį dėkite kubeliais pjaustytą bulvę. Kai ji išvirs, įmeskite sultinio kubelį.
  3. Į sultinį dėkite iškepusį moliūgą. Viską pavirkite dar 10 minučių.
  4. Kai sriuba truputėlį atvės, ją sutrinkite maistiniu smulkintuvu, pagardinkite baziliko lapeliais ir moliūgų sėklomis.

Patarimai:

  • sriubai galite naudoti ir kitas daržoves: cukiniją, morką, porą, saldžiąsias bulves.
  • Prie šios sriubos labai tinka įvairūs duoniukai ir trapučiai.
  • Jei norite patiekti įdomiau – išskobkite moliūgo vidų ir į jį supilkite sriubą.
Tinklaraštis „Lieknos bitės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai