Ingredientai

vandens 1 puodelis
šilauogių 0.5 puodelio
kubeliais supjaustyto šviežio agurko 0.5 puodelio
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
citrinos sulčių 2 v. š.
druska pagal skonį
juodieji pipirai pagal skonį
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Gaminimas:

  1. Išvirti kruopas ir leisti atvėsti.
  2. Sumaišyti su likusiais salotų ingredientais.
  3. Elektriniame trintuve suplakti visus padažui skirtus ingredientus iki vientisos masės.

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Rojaus daržas“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai