Ingredientai
Obuoliai (dideli)
6
vnt.
Razinos
1
šaukštas
Džiovintos spanguolės
1
šaukštas
Migdolai (skaldyti)
2
šaukštai
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Rudasis cukrus
2
šaukštai
Sviestas
3
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Obuolius nuplaukite ir nupjaukite viršūnes (tą, kurioje yra kotelis).
Išpjaukite sėklas ir šiek tiek išskobkite minkštimo.
Minkštimą smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su riešutais, razinomis, džiovintomis spanguolėmis, cinamonu ir cukrumi.
Mišiniu įdarykite obuolius taip, kad nuo viršaus liktų pusės centimetro tarpas.
Ant įdaro viršaus uždėkite po sviesto gabaliuką.
Sustatykite obuolius į kepimo indą, įpilkite vandens (užteks pusės centimetro).
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Itin skanu patiekti ant viršaus uždėjus šaukštą vanilinių ledų.
Atsiliepimai