Ingredientai

Miltai 300 g
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Krakmolas 1 šaukštas
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 10
Šis pyragas su varške mėgiamas dėl trapumo ir minkštumo derinio. Trapi išorė ir palaimingas kvapnus varškės įdaras kuria tobulą desertą. Tokį varškės pyragą negėda ir svečiui paduoti.

Gaminimo eiga

* Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu.

* Po truputį įmaišykite miltus su kepimo milteliais.

* Gerai išminkykite. Jei tešla kimba prie rankų, įberkite dar miltų.

* Tešlą padalinkite į dvi dalis - didesnę ir mažesnę. Susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai-dviem į šaldytuvą.

* Varškę ištrinkite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite krakmolą.

* Didesnį gabalą tešlos sutarkuokite burokine tarka į sviestu išteptą formą ir tolygiai paskirstykite.

* Supilkite įdarą.

* Ant viršaus tolygiai sutarkuokite mažesnį tešlos gabalą.

* Kepkite varškės pyragą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai