Ingredientai

„Dovanojame miestui šventę. Nuostabu, kai žmonės šypsosi, dalijasi geromis emocijomis, mėgaujasi skaniu maistu ir „Borjomi“ vandeniu“, - pasibaigus masiniam „Borjomi Grill piknikui“ Vilniuje, prie Baltojo tilto, kalbėjo bendrovės „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė.

Gaminimo eiga

Jau tradicija tapusio socialinio projekto vilniečiai nekantriai laukia. Šiais metais į penktąjį, jubiliejinį, pikniką prie Baltojo tilto susirinko per 5000 žmonių.

„Borjomi Grill piknikai“ per penkerius metus sulaukė neįtikėtino populiarumo. Rengėjų sumanymas skleisti geros nuotaikos iškylų tradiciją Lietuvoje pasiteisino su kaupu – iškylautojai ateina pasiruošę, nešini pikninkų krepšiais. Ant žolės pasitiesę pledus, su šeimomis, su draugais ar romantiškai – dviese, penktajame „Borjomi“ piknike jie praleido vakarą gryname ore, klausydami Jurgio Didžiulio atliekamos muzikos ir ragaudami „Grilio čempionų“ kepsnių, kuriuos paruošė bendrovė „Krekenava“, o ant tikros ugnies iškepė Lietuvos BBQ kepėjų asociacija.

Vilniuje, prie Baltojo tilto susirinkusiems iškylautojams buvo išdalinta virš 6000 nemokamų porcijų kepsnių. Skanų ir sotų maistą pikniko dalyviai užgėrė 5000 buteliukais vulkaninės kilmės mineraliniu vandeniu „Borjomi“. Šis vanduo – nepakeičiamas iškylautojų palydovas, grąžinantis lengvumo pojūtį.

Savo receptais iškyloje dalijosi ir žinomi, gaminti bei iškylauti mėgstantys žmonės – menininkė Nomeda Marčėnaitė, renginių vedėjas ir organizatorius Giedrius Masalskis, keliautojas, knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytaras Radzevičius, vaikų pamėgtas Gustavas – Audrius Rakauskas ir Lietuvos BBQ kepėjų asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas.

Prie Baltojo tilto ant grilio Audrius Rakauskas kepė pagal savo sugalvotą receptą marinuotus vištos sparnelius, Giedrius Masalskis, sūnų pageidavimu, gamino itin jų pamėgtą patiekalą – jautienos burgerius. Keliautojas, knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytaras Radzevičius puode maišė mažiau įprastą pikninkų patiekalą – troškinį su jautiena ir daržovėmis.

Lietuvos BBQ kepėjų asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas svečius vaišino pagal prancūzišką „Sous-vide“ mėsos ruošimo technologiją iškeptu tradiciniu kepsniu. „Ši technologija padeda išlaikyti mėsos sultingumą, maistingąsias medžiagas ir šviežumą“, - sakė J.Kaminskas, pikniko dalyviams pateikęs minkštutėlį bendrovės „Krekenava“ naujos produktų linijos „Retro“ kepsnį.

„Borjomi Grill piknike“ menininkė Nomeda Marčėnaitė ant žolės išdėliojo savo spalvingas lėkštes. „Piknikas turi būti estetiškas“, - įsitikinusi menininkė. Ji neabejoja, kad piknikas turi stiprų romantikos prieskonį. Ne veltui pikniko scenas tapyti taip mėgdavo impresionistai.

„Nesvarbu, kokią temą pasirinkote savo iškylai, kur ją rengiate ir kuo vaišinate svečius, svarbiausia, kad piknikas teiktų džiaugsmo ir paliktų gerus prisiminimus. Graži vasara – dar prieš akis, renkite iškylas ir pasirūpinkite, kad kitą dieną visi jaustųsi puikiai: būtinai pasiimkite su savimi užtektinai mineralinio vandens „Borjomi“, - gerai pavykusiu socialiniu projektu džiaugėsi bendrovės „IDS Borjomi Europe“ rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė.

Šią vasarą, birželio 26-ąją, „Borjomi Gill piknikas“ jau įvyko Kaune, o liepą tokią pat šventę mineralinis vanduo „Borjomi“ dovanos Klaipėdos gyventojams ir prie jūros ilsėtis atvykusiems poilsiautojams.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai