Ingredientai

Cukinijos 0.5 vnt.
Česnakai 4 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai pagal skonį
Čiobreliai 1 šaukštelis
Rozmarinai 1 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažaną supjaustykite plonomis riekelėmis. Gausiai apiberkite druska ir palikite kelias minutes pastovėti. Nuplaukite ir nusausinkite.

Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, įspauskite česnako ir po minutę iš kiekvienos pusės apkepkite baklažanų riekeles. Pagardinkite pipirais, muskatu.

Mocarelą ir cukiniją smulkiai supjaustykite ir sumaišykite.

Baklažanų riekeles susukite į tūteles ir prikiškite mocarelos su cukinija.

Prikimštas tūteles sudėkite glaudžiai į kepimo indą aukštesniais kraštais (geriausia į keramikinį ar stiklinį).

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite žieveles. Elektriniu maisto trintuvu sutrinkite, pagardinkite druska, čiobreliais, rozmarinais. Užpilkite ant baklažanų.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai