Ingredientai

Kokybiška mėsa – skanus šašlykas, taigi, ir sėkminga iškyla. Juk būtent tos akimirkos, kai šis karštas ir aromatingas patiekalas keliauja ant stalo, labiausiai ir laukia visi susirinkusieji.

Gaminimo eiga

Mėsos kokybė

Kaip išsirinkti tokio atsakingo uždavinio pagrindinę sudedamąją dalį? Yra keli triukai, kurie padės jums tai padaryti. Juos įsidėmėję, tikrai neprašausite. Taigi:

1. Mėsa būtinai turi būti šviežia, bet ne šilta*, antraip, kai ją paruošite, ji bus kietoka. Taip pat nederėtų pirkti šaldytos mėsos, nes patiekalas nebus gardus ir sultingas. Kaip suprasti, ar perkate šviežią produktą? Kokybiška, šviežia mėsa yra ryškiai raudonos spalvos, jos sultys – skaidrios, o kvapas – malonus. Jeigu dar abejojate, atlikite paskutinį testą – įspauskite mėsą pirštu. Jeigu ji šviežia, duobutė tuoj pat išsilygina.

2. Rinkitės jauno gyvulio mėsą. Kuo gyvulys senesnis, tuo jo raumenų audiniai standesni, o mėsa – kietesnė. Taigi ir šašlykas bus kietesnis ir sausesnis. Būkite akyli: jauno gyvulio mėsa yra šviesi, tolygi, paviršius blizgus, o riebalai – baltos spalvos. Seno gyvulio riebalai yra gelsvi.

Mėsos rūšys

Kokią mėsą rinktis, jūsų skonio reikalas. Kiekvienas patyręs ekspertas turi savo nuomonę. Visgi dauguma renkasi klasikinį variantą – avieną. Būtent iš jos šašlyką gamina Kaukaze ir Azijoje. Patiekalui naudoja ėriuko išpjovą, nugarinę arba užpakalinės dalies minkštimą. Bet tokiu atveju šašlykas būna gana riebus: į tai turėtų atsižvelgti tie, kurie rūpinasi savo mityba. Taip pat jį valgyti reikėtų karštą, nes atvėsusios avienos skonio savybės tikrai galėtų būti geresnės.

Ne ką prastesnis šašlykas gaminamas iš kiaulienos. Juolab kad kiauliena – universalus ir įprastesnis mums variantas. Mėsą rinkitės su trupučiu riebalų – tai galėtų būti sprandinė, nugarinė, kumpis, išpjova. Toliau – jautiena. Tačiau nederėtų pamiršti, kad ji sausoka, todėl, jeigu apsisprendėte, geriau rinkitės veršieną, filė arba šoninę – šios dalys sultingesnės.

Paukštiena. Kai kurie profesionalai apskritai jos nevertina. Tačiau vištienos privalumas yra ne tik tas, kad ji pigesnė už kiaulieną, jautieną ar avieną, bet ir liesesnė. Todėl vištiena tinka tiems, kas laikosi dietos, tačiau negali atsisakyti malonumo paragauti gabalėlio šašlyko.

Jeigu jūs įpratę skaičiuoti suvartojamas kalorijas, atkreipkite dėmesį į tai, kad skiriasi ne tik įvairių gyvulio skerdienos dalių skonis, bet ir kaloringumas bei riebumas.

Jeigu jūs viską padarėte teisingai ir pagaminote tokį skanų šašlyką, kad jo norėjosi dar, ir jūs suvalgėte daugiau, nei derėjo, išgerkite „Borjomi“ – jis padės susidoroti su mėsa ir grąžins lengvumo pojūtį jūsų skrandyje.

Borjomi

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai