Ingredientai

Keli patarimai tiems, kas rengiasi į iškylą. Mūsų rekomendacijos padės padaryti jūsų poilsį gamtoje dar įsimintinesnį. Atmintyje išliks tik geri įspūdžiai. Ir ilgam.

Gaminimo eiga

Pirmas patarimas

Jeigu jūs ir jūsų artimieji – aktyvūs poilsio gamtoje mėgėjai, rekomenduojame jums pasirūpinti kokybiškų plastikinių indelių rinkiniu (ir galbūt ne vienu), skirtu maisto produktams laikyti. Kodėl būtent rinkiniu? Viskas paprasta: indeliai padės ne tik išsaugoti produktus šviežius ir sėkmingai nugabenti juos iš šaldytuvo į iškylos vietą, bet ir kompaktiškai sutalpinti krepšyje. Galbūt verta pagalvoti net apie šaltkrepšius: juose daržovės ir žalumynai ilgai išlieka švieži net ir ilgai laikomi ne šaldytuve gamtoje.

Antras patarimas

Į iškylą dažniausiai imamos šios daržovės: agurkai, pomidorai, ridikėliai. Iš anksto jas nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nepjaustykite jų – tai galėsite padaryti ir gamtoje. Galima ir visai nepjaustyti, jeigu jos yra nedidelės. Pasiimkite su savimi paprikų, kukurūzų burbuolių, grybų, aguročių ar baklažanų – šios daržovės puikiai tinka kepti ant grotelių. Bulves galima pasiimti arba žalias (galėsite išsikepti ant žarijų), arba virtas su lupenomis.

Trečias patarimas

Kad ir kokia viliojanti jums atrodytų perspektyva visus užkandžius pasigaminti namuose – virtuvėje, kur viskas, ko reikia, po ranka, – nederėtų pamiršti, kad toli gražu ne visi paruošti valgyti užkandžiai gali atlaikyti kelionę ir išsaugoti skonio savybes ar puikią išvaizdą. Todėl mes rekomenduojame pasigaminti pusgaminių, pavyzdžiui, sumuštinių. Apsisprendę dėl sudedamųjų dalių, susipjaustykite jas ir sudėkite į atskirus indelius. Būdami vietoje per keletą sekundžių „surinksite“ savo sumuštinius: šviežius, kvapnius, be ištirpusio sviesto ir išsilydžiusio sūrio. Jeigu draugijoje yra vaikų, šį užsiėmimą galima paversti patraukliu žaidimu „Pasidaryk pats!“ O jeigu kompanijoje yra naujokų, sumuštinių gaminimas drauge padės jiems greičiau adaptuotis naujoje aplinkoje ir artimiau susipažinti.

Ketvirtas patarimas

Pasistenkite nelaikyti duonos plastikiniuose maišeliuose. Ypač, jeigu laukia ilga kelionė. Net jeigu ir nusipirkote supakuotų duonos gaminių, mes rekomenduojame perdėti juos į popierinius maišelius arba suvynioti į kepimo popierių: karštą dieną duona, „įmuturiuota“ į polietileną, pelija ir praranda savo skonio savybes.
NB! Atminkite, kad baltą ir juodą duoną derėtų laikyti atskirai – taip išvengsite blogo kvapo.

Penktas patarimas

Žalumynus, kad jie išliktų švieži ir traškūs, patariama plauti vietoje. Bet jeigu nusprendėte padaryti tai iš anksto, laikykitės paprastų taisyklių. Žalumynus plaukite giliame dubenyje arba puode, o ne po vandens srove iš čiaupo. Būtinai kruopščiai nusausinkite prieš sudėdami į indelį: iš pradžių nukratykite nuo lapelių vandenį, tada išdėliokite ant rankšluosčio (geriau popierinio). Kitu popieriniu rankšluosčiu sugerkite didelius lašus ir palikite džiūti 15–20 min.

Šeštas patarimas

Neapsimetinėsime – gamtoje beveik neįmanoma susilaikyti nuo dar vieno kvapnaus ir sultingo šašlyko gabalėlio ir kaip neparagauti visų padažų ir užkandžių! Kad poilsis gamtoje įsimintų ryškiomis spalvomis, nepamirškite pasiimti „Borjomi“: jis žino, kaip susidoroti su patiekalų gausa ir grąžinti lengvumo pojūtį po „pilvo puotos“. Svečiai jums tik padėkos.

Septintas patarimas

Poilsiaudami nepamirškite higienos, ypač, jeigu su jumis yra vaikų. Todėl būtinai pasiimkite rankų dezinfekavimo priemonių, drėgnų antibakterinių servetėlių bei paprasto vandens – rankoms, daržovėms ir kt. plauti.

Borjomi

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai