Ingredientai
Vištienos filė
500
g
Kiaušinių baltymai
2
vnt.
Krakmolas
1
šaukštas
Sezamų aliejus
1
šaukštas
Rūkytų paprikų milteliai
0.5
šaukštelio
Raudonėliai
0.5
šaukštelio
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Druska
1
šaukštelis
Kukurūzų miltai
5
šaukštai
Aitriosios paprikos milteliai
1
šaukštelis
Žaliosios citrinos sultys
2
šaukšteliai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su krakmolu, aliejumi, raudonėliais, pipirais, druska, rūkytos paprikos milteliais. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir išmaišykite.
Kukurūzų miltus atskirame dubenyje sumaišykite su aitriųjų paprikų milteliais.
Vištienos juosteles pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite kukurūzų miltuose.
Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti įpilta pakankamai daug, kad beveik apsemtų juosteles). Vienu metu sudėkite tiek juostelių, kad šios keptų viena prie kitos nesiliesdamos.
Kepkite ant vidutinės ugnies ir nemaišykite. Juosteles apverskite tik kai apatinė pusė jau bus gražiai paskrudusi.
Atsiliepimai