Ingredientai

Sviestas puodelis
Cukrus 1 puodelis
Pienas 0.5 puodelio
Migdolų esencija 1 šaukštelis
Migdolų miltai 2 puodeliai
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Rudasis cukrus 1 šaukštas
Cukraus pudra 1 šaukštas
Grietinėlė 5 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi. Maišykite kol cukraus kruopelės ištirps.

Įmuškite kiaušinius, supilkite migdolų ekstraktą ir pieną. Gerai viską išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus ir kepimo miltelius.

Migdolų mišinį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių tešlą. Gerai išmaišykite.

Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Iki kepimo galo likus 10 minučių, pyrago viršų apiberkite migdolų drožlėmis.

Mažame puode supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir maišant kaitinkite ant mažos ugnies kol ims tirštėti.

Ištraukus pyragą subadykite ir užpilkite grietinėlės ir cukraus sirupo.

Iškeptą pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudrą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai