Ingredientai
Vištienos filė
4
vnt.
Rūkytas kumpis
50
g
Provanso žolelės
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Ementalio sūris
100
g
Pomidorai
3
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos filė horizontaliai giliai įpjaukite (beveik perpjaukite per pusę).
Vidų ištrinkite prieskoninėmis žolelėmis. Įdėkite plonai atpjauto kumpio ir sutrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Vištienos filė „užsekite“ mediniu smeigtuku.
Viršų iš abiejų pusių apiberkite druska, pipirais.
Paruoštus filė gabaliukus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Kepkite 20 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol vištiena kepa, sutarkuokite sūrį, nulupkite pomidorams žieveles ir labai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite sūrį su pomidorais.
Ištraukite filė gabaliukus, ant kiekvieno gana gausiai uždėkite paruoštos sūrio ir pomidorų masės.
Kepkite dar 20 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Atsiliepimai