Ingredientai

Obuoliai 5 vnt.
Cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštas
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Druska žiupsnelis
Cukrus 3 šaukštai
Miltai 120 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Pienas 100 ml
Krakmolas 2 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Baltymus išplakite iki standžių putų su druska.

Trynius išsukite su vaniliniu ir paprastu cukrumi.

Trynius išplakite su pienu.

Maišant suberkite miltus su kepimo milteliais ir krakmolą.

Įmaišykite išplaktus baltymus.

Obuolius supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išimkite sėklas.

Griežinėlius merkite į tešlą (tešla neturi būti labai skysta, jei per skysta, įdėkite dar miltų).

Griežinėlius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus negailėkite) ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Iškeptus obuolius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.

Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.

Galite patiekti su mėgstama uogiene, plakta grietinėle ar ledais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai