Ingredientai
Sviestas
100
g
Morkos
100
g
Miltai
1
stiklinė
Avižiniai dribsniai
0.5
stiklinės
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Druska
žiupsnelis
Svogūnai
3
vnt.
Grybai
200
g
Aliejus
1
šaukštas
Pienas
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Fermentinis sūris
100
g
Rozmarinai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Neprilygstama grybų ir svogūnų pica patiks ir tiems, kurie šiaip jau grybus ne itin mėgsta.
Gaminimo eiga
Išsukite sviestą ir tarkuotas morkas.
Atskirai sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius bei druską ir sudėkite į sviesto bei morkų maišinį.
Išmaišykite, kad tešla taptų vientisa.
Išlipdykite ja riebalais pateptos 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Supjaustykite žiedais svogūnus, susmulkinkite grybus, paskaninkite baltaisiais pipirais ir rozmarinais.
Apkepkite aliejuje, kad suminkštėtų.
Sumaišykite dubenyje pieną, kiaušinį, sūrį ir sutraiškytą česnako skiltelę, sudėkite grybų ir svogūnų masę.
Užpilkite įdarą ant papločio ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes.
Atsiliepimai