Ingredientai
Linų sėmenys
110
g
Saulėgrąžos
150
g
Kviečių sėlenos
50
g
Džiovinti vaisiai
pagal skonį
Vanduo (šiltas)
2
stiklinės
Druska
0.5
šaukštelio
Cukrus
2
šaukšteliai
Sausos mielės
7
g
Žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pasidalijo savo pilno grūdo kvietinės duonos receptu, kuris yra labai paprastas, tačiau tinka ir restoranui, ir savo namų virtuvėje karaliaujančiam kulinarui.
Gaminimo eiga
Užmaišant tešlą duonai, pirmiausia reikia į dubenį supilti vandenį, sudėti mieles, cukrų ir druską, ištirpinti mieles ir supilti likusius ingredientus.
Viską išmaišyti iki vientisos masės, uždengti audeklu ir palikti 1 val.
Vėliau reikėtų perminkyti tešlą, šlapiomis rankomis suformuoti kepaliukus ir dėti juos į riebalais išteptą formą.
„Uždenkite kepaliukus audeklu ir kildinkite dar 1 val. Sudrėkinkite duonos paviršių ir šaukite formas su kepaliukais į įkaitintą iki 180°C orkaitę. Kepkite, priklausomai nuo kepaliukų svorio, apie 50 min.“, - teigė Ruslanas Bolgovas.
Atsiliepimai