Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Bazilikai 2 šaukšteliai
Druska 1 šaukštelis
Aliejus 250 ml
Actas 2 šaukštai
Porcijos: 5
Jei norite žiemai pasiruošti gėrybių, labai rekomenduojame burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis. Visiškai kitoks skonis nei mums įprastų burokėlių. Burokėlių mišrainė žiemai bus puikus garnyras ar tiks gaminant sriubą.

Gaminimo eiga

* Burokėlius išvirkite nenuluptus. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

* Iš paprikų išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.

* Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į sviestą su išspaustu česnaku. Kai svogūnai ims darytis permatomi, suberkite paprikas ir apkepkite.

* Į puodą suberkite svogūnus su paprikomis, burokėlius, suberkite bazilikus.

* Sumaišykite druską, cukrų, actą ir aliejų. Mišinį supilkite į puodą ir maišant virkite apie 10 minučių.

* Sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai