Ingredientai

Bulvės 3 vnt.
Pienas 100 ml
Druska žiupsnelis
Pienas 50 ml
Druska žiupsnelis
Pipirai pagal skonį
Česnakai 1 skiltelė
Porcijos: 4
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.

Gaminimo eiga

* Bulves išvirkite su lupenimis. Nulupkite, sutrinkite su pienu ir prieskoniais.

* Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol gražiai pagels. Įdėkite trintus česnakus ir šiek tiek apkepkite.

* Faršą sumaišykite su pienu, prieskoniais, keptais svogūnais, džiūvėsėliais ir kiaušiniais. Gerai išminkykite.

* Darykite cepelinus, tik išvirkščius: imkite gabalėlį faršo, tarp delnų suplokite, į vidurį dėkite šaukštą bulvių košės. faršo blyną atsargiai sulenkite ir pavoliokite tarp delnų - turi gauti mėsos cepelinas.

* Išvirkščius cepelinus sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą.

* Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Receptu dalijasi skaitytoja Regina.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai