Ingredientai
Agurkai
2
kg
Actas
100
ml
Druska
2
šaukštai
Cukrus
2
šaukštai
Lauro lapai
3
vnt.
Kvapieji pipirai
5
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Krieno šaknis
5
riekelės
Gaminimo eiga
Agurkus nuplaukite, nupjaukite galiukus ir užpilkite šaltu vandeniu. Po dviejų valandų užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu ir palaikykite 2-3 minutes.
Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, supilkite actą, suberkite druską, cukrų, sudėkite visus prieskonius ir krienų griežinėlius.
Užvirkite ir užpilkite agurkus. Palaikykite 6 minutes, vėl nupilkite į puodą ir užvirkite. Vėl užpilkite agurkus, palaikykite 6 minutes, vėl nupilkite ir užvirkite.
Agurkus sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu, sandariai uždarykite ir apverskite.
Atsiliepimai