Ingredientai

Medus 3 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Česnakai 4 skiltelės
Kiviai 3 vnt.
Baltas sausas vynas 0.5 stiklinės
Apelsinų sultys 1 stiklinė
Citrinų sultys 0.5 stiklinės
Česnakai 1 skiltelė
Citrinos 2 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Rozmarinai 1 šaukštas
Obuolių sultys 1 stiklinė
Porcijos: 4
Šiuose marinatuose mėsą pakanka palaikyti vos vieną valandą ir galima kepti. Marinatų sudedamųjų dalių kiekiai pateikti 1 kilogramui mėsos.

Gaminimo eiga

Pikantiškas vištienos marinatas:

Medų ištirpinkite, sumaišykite su išspaustomis česnakų skiltelėmis, garstyčiomis ir įberkite cinamono. Viską išmaišykite ir užpilkite ant vištienos gabalėlių. Marinuokite valandą kambario temperatūroje. Druska pabarstykite prieš pat kepimą.

Svogūninis kiaulienos marinatas:

Iki vientisos masės sutrinkite pomidorus, svogūnus ir kivius. Užpilkite kiaulienos gabaliukus ir marinuokite valandą kambario temperatūroje. Druska ir pipirais pabarstykite prieš pat kepimą.

Vyno marinatas vištienai:

Svarbiausia, naudoti šviežiai spaustas citrinų ir apelsinų sultis. Jas sumaišykite su sausu baltu vynu. Įspauskite česnako skiltelę ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Marinuokite valandą kambario temperatūroje. Druska pabarstykite prieš pat kepimą.

Citrinų marinatas kiaulienai:

Supjaustykite citrinas sumaišykite su pjaustytais pomidorais, svogūnais ir išspausta česnako skiltele. Įberkite rozmarino ir įpilkite obuolių sulčių. Marinuokite valandą kambario temperatūroje. Druska pabarstykite prieš pat kepimą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Lengvai paruošiamas
2 val. 40 min.

Kepsninėje lėtai kepti šonkauliai

Lengvai paruošiamas

Alaus ir garstyčių marinatas