Ingredientai

SANTA MARIA amerikietiško lauko kepsnių padažas HICKORY 200 ml
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pašalinkite ploną plėvelę iš vidinės šonkaulių išpjovos pusės. Lengviausia tai padaryti peiliu atskyrus mažą plėvelės kampelį, paskui suėmus plėvelės kampelį popieriniu rankšluosčiu ir atsargiai ją nutraukus.

Įtrinkite šonkaulių išpjovą su universaliu marinatu.

Sudėkite briketus į kepsninę netiesioginei kaitrai, t.y. į šonus nuo mėsos. Kai žarijos ims gražiai žėruoti, padėkite šonkaulių išpjovą ant grotelių ir uždėkite dangtį.

Kas pusvalandį atidenkite ir patikrinkite, ar temperatūra ne per aukšta, ant žėruojančių žarijų uždėkite vieną ar porą briketų. Temperatūra
kepsninėje turėtų siekti apie 130 °C.

Šonkauliai bus iškepę maždaug po 2–2,5 valandos. Jie turėtų lengvai
atsiskirti.

Likus 10–15 minučių, šonkaulius gausiai aptepkite amerikietišku lauko
kepsnių padažu, kad jie pasidengtų karameline plutele.

Patarimas! Patiekite su amerikietišku lauko kepsnių padažu ir bulvių salotomis arba gruzdintomis bulvytėmis.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai